• Hem
  • > Webbhotell med dedikerad server

Webbhotell med dedikerad server

En dedikerad server är den perfekta webblösningen för större företag som behöver stora resurser för webbplatser med mycket hög trafik. Med en dedikerad server får kunden tillgång till maximal stabilitet, prestanda och flexibilitet eftersom de får tillgång till en egen fysisk server, IP-nummer och fullständig kontroll över sin programvara. En dedikerad server kostar oftast från 750 kronor i månaden och uppåt. Vi har jämfört och rankat ett antal webbhotell som erbjuder dedikerade serverpaket i tabellen nedan.

Webbhotell Pris Skäl att köpa Betyg Recension Besök
Binero 69kr
  • 45 dagars öppet köp.
  • Support 365 dagar om året
  • Ingen bindningstid.
Binero Besök
Loopia 82kr
  • 50 GB trafik i månaden.
  • Support 365 dagar
  • Daglig säkerhetskopiering.
Loopia Besök
One.com 11kr
  • Marknadens lägsta priser
  • Cloud Drive
  • Support 365 dagar om året
One Besök

Den bästa lösningen för stora företag

När du köper ett paket med dedikerad server, så leasar du helt enkelt en fysisk server i ett datacenter.  Om du har ett stort företag eller en eller flera webbsajter med hög trafik, så behöver du ett webbhotell som garanterar dig högsta möjliga prestanda för dina webbplatser. När du delar en server på ett webbhotell så delar du serverns resurser i form av bredband och databearbetning med de andra kontona på servern, även om ditt konto har obegränsad lagring och datatrafik. Detta kan påverka webbplatsens stabilitet, säkerhet och prestanda. När du skaffar en dedikerad server delar du inga resurser med någon annan och bestämmer helt själv vilken programvara som ska ligga på servern. Du kan själv välja operativsystem (Windows, Linux), mängden RAM-minne, processortyp, hårddiskar och mängden bandbredd och lagringsutrymme.

Så väljer du rätt dedikerad hosting

Utöver att välja operativsystem och installationer för ditt tjänstepaket, måste du också bestämma om du vill ha en administrerad eller en icke-administrerad lösning.

Icke-administrerad dedikerad server
Med en icke-administrerad lösning ansvarar webbhotellet för det fysiska underhållet av servern, men kunden är ansvarig för uppdatering av programvara och för säkerhet. Kunden ansvarar även för att fixa problem med operativsystemet eller programvaran, start av servern, installation och konfigurering av ny programvara, med mera.  Detta kräver tid, arbete och kunskap.

 Administrerad dedikerad server
Med en administrerad dedikerad server är webbhotellet ansvarigt för allt underhåll av servern, inklusive programvara, säkerhetsuppdateringar, säkerhetskopiering, teknisk support, antivirus-skydd och kontrollpanelen. Detta är den bästa lösningen för företag som saknar tid eller resurser för underhåll och administration av sin dedikerade server. 

 

Oops!

You have already voted today.

Come back in 24h!