• Hem
  • > Blogg Webbhotell

Blogg Webbhotell

Om du funderar på att starta en blogg så behöver du få tag i ett webhosting-företag som hjälper dig designa, underhålla och serva din blogg. Du behöver ett tekniskt support-team som är beredda att hjälpa dig, en unik domän och olika möjligheter att tjäna pengar på ditt bloggande, med mera. Allt detta erbjuder blogg- och webbhotellen nedan.  

Webbhotell Pris Skäl att köpa Betyg Recension Besök
Binero 69kr
  • 45 dagars öppet köp.
  • Support 365 dagar om året
  • Ingen bindningstid.
Binero Besök
Loopia 82kr
  • 50 GB trafik i månaden.
  • Support 365 dagar
  • Daglig säkerhetskopiering.
Loopia Besök
One.com 11kr
  • Marknadens lägsta priser
  • Cloud Drive
  • Support 365 dagar om året
One Besök

Fördelarna med att betala för en bloggtjänst

Domänen
Många webbhotell erbjuder en gratis domän i samband med att du köper deras lösning. Detta innebär att du kan skapa ett unikt domännamn, som till exempel yourcompany.com istället för ett underdomännamn som yourcompany.blogspot.com. Det ser proffsigare ut och inger mer förtroende att ha sin egen domän, och det blir enklare för folk att komma ihåg din sajt.

Teknisk support
Om det skulle uppstå problem med bloggen är det förstås viktigt att det finns ett erfaret tekniskt support-team som kan svara på frågor och fixa tekniska problem. Denna service ingår alltid när du köper en paketlösning hos ett webhosting-företag. Använder du däremot en gratistjänst på nätet så finns ingen service alls att tillgå.

Design och funktioner
En framgångsrik blogg måste skilja ut sig från mängden. En bra bloggtjänst erbjuder en stor mängd designmallar och funktioner som hjälper skapa en blogg med unik känsla. De flesta webbhotell förser dig med uppdaterade versioner av ett antal olika bloggverktyg som till exempel Wordpress eller b2evolution. Med hjälp av dessa verktyg kan du enkelt designa din blogg och lägga till nytt innehåll. Om du väljer en gratistjänst får du betydligt färre möjligheter att anpassa och designa din blogg, än om du väljer att betala några kronor för att lägga bloggen på ett webbhotell.  

Tjäna pengar på din blogg
Om du vill tjäna pengar på ditt bloggande så måste du se till att välja en blogg-tjänst som tillåter att du placerar reklam på din blogg. Vill du ha en bloggtjänst med kapacitet för hög trafik och möjlighet att själv välja annonser måste du se till att välja ett webhosting-företag som kan erbjuder dessa möjligheter.

Programvara för bloggar är oftast kostnadsfri eftersom den är byggd på Open Source. Det som däremot kostar pengar är domänen, kontrollverktygen för design och insticksfiler (så kallade plug-ins), liksom teknisk support och hantering av annonser. Alla dessa tjänster ingår i priset på en bra blogglösning. När du väl köpt ditt paket kommer webbhotellet att installera en din bloggplattform och hålla den uppdaterad åt dig. 

Oops!

You have already voted today.

Come back in 24h!