• Hem
  • > Webbhotell för ASP.NET

Webbhotell för ASP.NET

ASP.NET är ett mycket populärt skriptspråk bland stora företag och deras programmerare pga. dess kompatibilitet med Windows-program. Det är också enkelt att anpassa och erbjuder en mycket säker plattform för e-handel. Om du vill dra nytta av dessa fördelar på din sajt är det viktigt att du tecknar avtal med ett ASP.NET –kompatibelt webbhotell.  I tabellen nedan redovisar vi våra högst rankade ASP.NET –kompatibla webbhotell.  

Webbhotell Pris Skäl att köpa Betyg Recension Besök
Binero 69kr
  • 45 dagars öppet köp.
  • Support 365 dagar om året
  • Ingen bindningstid.
Binero Besök
Loopia 82kr
  • 50 GB trafik i månaden.
  • Support 365 dagar
  • Daglig säkerhetskopiering.
Loopia Besök
One.com 11kr
  • Marknadens lägsta priser
  • Cloud Drive
  • Support 365 dagar om året
One Besök

Vad är ASP och ASP.NET?

ASP (Active Server Pages) är ett skriptspråk för servrar som utvecklats av Microsoft. Den ursprungliga versionen av ASP används dock knappt längre. Istället använder den absoluta merparten av programmerare ASP.NET, som är en ett skriptspråk för servrar som lanserades av Microsoft år 2002, som en del av deras .NET- plattform.  ASP.NET körs på IIS (Internet Information Services, Microsofts Internet-server) och genererar webbplatser och program med hjälp av HTML, JavaScript och CSS.

 Vad har jag för nytta av ett ASP.NET-kompatibelt webbhotell?

 ASP.NET är det självklara valet om du baserar din IT-struktur på Microsoft-program och Windows-servrar. Det går visserligen att köra ASP.NET på en Linux-server med modulen mod_mono, men du får bättre prestanda på en Windows-server. Baserar du din webbsida på ASP.NET  behöver du även ha tillgång till en skicklig ASP-programmerare  som tar hand om din sajt, eftersom ASP.NET är tämligen komplicerat. Det lämpar sig inte för självstudier.

Goda resurser och språkstöd
En av de största fördelarna med att ha din webbplats på en ASP.NET-kompatibel server är att den är kompatibel med.NET, ett ramverk som innehåller en mängd resurser och verktyg som ger webmastern tillgång till massvis av funktioner. ASP.NET fungerar utmärkt tillsammans med olika programspråk som C#, C++ och VB, med vars hjälp du snabbt kan skapa olika webbprogram. Det innebär också att flera programmerare kan arbeta på samma projekt fast de använder olika programspråk.

Säkerhet och organisation
ASP och ASP.Net utvecklades av Microsoft och är inte Open Source, vilket innebär att risken är mindre att ASP.Net-servrar drabbas av virus och annan skadlig programvara (malware). Detta gör sajten säkrare för dina kunder vilket är särskilt kritiskt om du genomför pengatransaktioner via webbplatsen. ASP.NET är i de flesta fall bättre strukturerat än flertalet av konkurrenterna, vilket innebär enklare administration av användarrättigheter och andra inställningar. 

Oops!

You have already voted today.

Come back in 24h!