• Hem
  • > VPS baserade webbhotell

VPS baserade webbhotell

Webbhotell med VPS-server (Virtual Private Servers) är den optimala lösningen för medelstora företag som vill ha större resurser och bättre kontroll än med en delad serverlösning, men inte vill betala de höga kostnaderna för en dedikerad server. Du kan välja mellan ett antal webbhotell med Linux- eller Windows-baserade VPS-lösningar. För att förenkla för dig har vi gått igenom och jämfört olika webbhotell. I listan nedan presenterar vi de som erbjuder de bästa VPS-lösningarna.

Webbhotell Pris Skäl att köpa Betyg Recension Besök
Binero 69kr
  • 45 dagars öppet köp.
  • Support 365 dagar om året
  • Ingen bindningstid.
Binero Besök
Loopia 82kr
  • 50 GB trafik i månaden.
  • Support 365 dagar
  • Daglig säkerhetskopiering.
Loopia Besök
One.com 11kr
  • Marknadens lägsta priser
  • Cloud Drive
  • Support 365 dagar om året
One Besök

Vad är VPS-hosting för webb?

En VPS (virtual private server) fungerar på så sätt att varje kund har ett dedikerat utrymme på den fysiska servern, och på detta utrymme installeras programvara som imiterar en serverdator, en så kallad virtuell server. Hårddisken är partitionerad så att andra kunder inte kan använda ditt tilldelade utrymme. Enkelt uttryckt fungerar din VPS som en fristående serverdator som endast har ditt operativ och din programvara installerad, och exklusivt hostar din sajt.

Fördelar med en VPS-server

Säkert och stabilt
 Trots att flertalet delade serverlösningar har ett antal säkerhetsfunktioner installerade, så kan en VPS-server ge dig tillgång till ännu bättre säkerhet, eftersom endast du som kund har åtkomst till den virtuella servern, och inga av de andra kundernas aktiviteter på samma fysiska server kan påverka ditt konto. Så om en annan kunds webbplats på servern får problem med säkerhet eller stabilitet så kommer det inte att påverka dina sajter eller ditt konto. Och eftersom du slipper dela bandbredd eller lagringsutrymme kommer dina webbplatser att arbeta mer effektivt.

 Bättre kontroll och mer processorkraft
 VPS ger dig högre grad av kontroll och flexibilitet på servern. Kunderna får fullständiga root-användarrättigheter vilket ger dem möjlighet att fullt ut utnyttja olika PHP- och ASP.NET-program, liksom ytterligare verktyg på servern. Detta ger dig möjlighet att skapa mer unika och anpassade webbplatser.

Ekonomiskt
Kunderna på en VPS-server får alla fördelar med en dedikerad server, men till ett mycket lägre pris. Kostnaden för en dedikerad server ligger oftast på 700 kr eller mer per månad, medan du kan hitta ett VPS-serverpaket för bara en bråkdel av detta.

Det är dock viktigt att komma ihåg att med de många fördelarna med VPS-server följer ett ökat ansvar. Kunden måste själv stå för underhåll och uppgraderingar av serverns programvara. Det är därför viktigt att du uppdaterar ditt system ofta. Eftersom du får fullständig tillgång till servern så underlättar det om du har tidigare erfarenhet som webmaster, eller har en sådan anställd, så att du fullt ut kan utnyttja de olika möjligheterna. 

Oops!

You have already voted today.

Come back in 24h!