• Hem
  • > Gröna Webbhotell

Gröna Webbhotell

Elproduktionen för en genomsnittlig server producerar lika mycket kolutsläpp som en stadsjeep som drar 1,5 liter milen. Om man betänker att ett webbhotell ofta har flera tusen servrar i sina datorsalar så är det lätt att först att många av dem satsar på att bli miljövänligare, gröna webbhotell. Om du väljer att samarbeta med något av våra rekommenderade gröna webbhotell så får du inte bara tillgång till en utmärkt hosting-tjänst, utan stärker även ditt eget företags miljöprofil. Nedan listar vi de miljömedvetna webhosting-företag vi rekommenderar.

Webbhotell Pris Skäl att köpa Betyg Recension Besök
Binero 69kr
  • 45 dagars öppet köp.
  • Support 365 dagar om året
  • Ingen bindningstid.
Binero Besök
Loopia 82kr
  • 50 GB trafik i månaden.
  • Support 365 dagar
  • Daglig säkerhetskopiering.
Loopia Besök
One.com 11kr
  • Marknadens lägsta priser
  • Cloud Drive
  • Support 365 dagar om året
One Besök

Vad utmärker gröna webbhotell?

Det viktigaste sättet för webbhotell att bli mer miljömedvetna är att växla till förnyelsebar energi från vind- och solkraft, istället för att förlita sig på fossila bränslen som kol, naturgas och olja. Dessutom har många webbhotell bytt till energisnålare servrar som exempelvis IBM och Dell Energy Star, som drar hela 30 % mindre el än en standardserver. 

Elcertifikat

På senare år har fler och fler företag letat efter alternativa sätt att kompensera för den energi de förbrukar för att kunna erbjuda effektiva och stabila webbhotell-tjänster. Att köpa elcertifikat har kommit att bli ett av de populäraste sätten. Detta innebär att ett all en energi som ett företag förbrukar ersätts med el från förnyelsebara källor i elnätet. Ett elcertifikat motsvarar 1 MWh (1 megawattimme eller 1000 kilowattimmar) energi från en förnyelsebar källa. Den här metoden kräver att företaget övervakar mängden energi de förbrukar och sedan köper motsvarande mängd elcertifikat. Detta är ofta enklare för många företag än att höja priserna för sina kunder eller att byta elleverantör, samtidigt som det i praktiken ger samma resultat – ett grönare webbhotell med stärkt miljöprofil.

Klimatkompensation

Klimatkompensation (carbon offsetting) är ett annat sätt för företag att kompensera för sina utsläpp av kolväten, genom att klimatkompensera varje ton koldioxid de släpper ut. Det påminner lite om elcertifikaten, men går ut på att företagen förbinder sig att finansiera lång- eller kortsiktiga projekt som syftar till att minska mängden utsläpp av växthusgaser i atmosfären.

Och utöver alla olika miljövänliga åtgärder som de gröna webbhotellen vidtar, så erbjuder de samma tjänster som de övriga, inklusive fria domäner, lagringsutrymme, bloggverktyg, databaser och språkstöd för programmering och allt annat ditt företag behöver.

 

Oops!

You have already voted today.

Come back in 24h!